Kıbrıs Çorbaları

Tarhana Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, bir geceveya 1-2 saat evvelden bekletme, 40 dakika pişirme süresi) 250 gram kuru tarhana (Kuru tarhana tarifine bakınız)   4 bardak su   100 gram hellim, küp şeklinde doğranmış   2 çorba kaşığı sıvı yağ   Ağız tadına göre tuz   1 çay...

Luvana Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 60 dakika ) 1 bardak sarı mercimek, iyice yıkanmış   5 bardak su   1/4 bardak pirinç, yıkanmış   1/2 adet orta boy soğan, ince doğranmış   3 çorba kaşığı ayçiçek yağı   Ağız tadına göre tuz   1 üp tavuk veya sebze suyu...

Palaz veya Keklik Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 60 dakika ) 1 keklik veya palaz, tüylenmiş ve temizlenmiş   7 bardak su   1/2 bardak pirinç, yıkanmış   Ağız tadına göre tuz   2 çorba kaşığı margarin, arzuya göre   1 adet limon   Ağız tadına göre kırmızı toz...

Humus Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 30 dakika ) 1/2 kilo humus (humus tarifine bakınız)   3 bardak su   Ağız tadına göre su   5 çorba kaşığı zeytin yağı   1 çay kaşığı kırmızı pul biber   5-6 dal maydanoz, süslemek için doğranmış   Hazırlanışı     Humusu...

Un Çorbası

Malzemeler ( 2 kişilik, 10 dakika ) 2 çorba kaşığı sade un   4 bardak su   Ağız tadına göre tuz ve karabiber   2 çorba kaşığı ayçiçek yağı   1 dilim ekmek, küp şeklinde doğranmış   Hazırlanışı     Unu ve suyu orta boy bir tencerede iyice karıştırın....

Kellepaça Çorbası

Malzemeler ( 6 kişilik, 40 dakika ) 1 kuzu kellesi temizlenmiş   Su   2 dilim ekmek, küp şeklinde kesilmiş   2 diş sarmısak, ezilmiş veya rendelenmiş   Ağız tadına göre limon ve tuz   Hazırlanışı     Düdüklü tencerede kuzu kellesini, suyla örtün ve...

Gömeçli Pirinç Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 30 dakika ) 1 demet gömeç   3 çorba kaşığı sıvı yağ   1/2 bardak pirinç, yıkanmış   6 bardak su   Ağız tadına göre tuz   1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon), arzuya göre   1 adet limon   Hazırlanışı     Gömeçlerin...

Erişte ve Mercimek Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 60 dakika ) 6 bardak su   50 gram yeşil merimek, iyice yıkanmış   2 çorba kaşığı ayçiçek yağı   1/2 soğan, ince doğranmış   100 gram erişte   1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon), arzu edilirse   Ağız tadına göre...

Domatesli Pirinç Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 30 dakika ) 3 çorba kaşığı mısır veya ayçiçek yağı   3 adet büyük kırmızı domates, soyulmuş ve rendelenmiş   6 bardak su, kaynamış   1/4 bardak pirin., yıkanmış   Ağız tadına göre tuz   1 küp tavuk veya sebze suyu...

Domatesli Bulgur Çorbası

Malzemeler ( 4 kişilik, 20 dakika ) 3 çorba kaşığı mısır veya ayçiçek yağı   3 adet büyük kırmızı domates, soyulmuş ve rendelenmiş   6 bardak su    1/4 bardak bulgur   1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)   Ağız tadına göre tuz   Hazırlanışı  ...

Öğeler: 1 - 10 / 10