Kıbrıs Makarnaları

Makarna Bulli

Malzemeler (6 kişilik)  1 adet orta boy tavuk, yıkanmış ve parçalara bölünmüş  Su  Ağız tadına göre tuz  ½ bardak ay çiçek yağı  500gr uzun makarna, 3-4 parçalar halinde kırılmış  1 hellim, rendelenmiş  1 çorba kaşığı kuru...

Yahnili Makarna

Malzemeler (4 kişilik)  5 çorba kaşığı sıvı yağ  1 tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış  2 adet büyük soğan, ince doğranmış  4 adet domates, ince doğranmış  Ağız tadına göre tuz  Su  500gr kalın makarna, 2-3 parçaya bölünmüş  1 hellim,...

Fırın Makarnası

Malzemeler (6 kişilik)    1 büyük soğan, ince doğranmış  ½ kilo kıyma  ½ demet maydanoz, ince doğranmış  Ağız tadına göre tuz  1 litre su  1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)  500gr kalın makarna  3 bardak süt  3 adet yumurta,...

El Yapımı Makarna

Malzemeler (2 kişilik)    3 bardak buğday unu  ½ çay kaşığı tuz  2 çorba kaşığı zeytinyağı  Aldığı kadar ılık Süt  1 hellim veya kuru nor, rendelenmiş  2 çorba kaşığı kuru nane     ***Not: Makarnayı açmak için saz göbeğinden...

Kıymalı Garavolli Makarna

Malzemeler (4 kişilik) ½ kilo kıyma 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük soğan, ince doğranmış 4 adet büyük domates, soyulmuş ve ince doğranmış Ağız tadına göre tuz ve karabiber  Su 500gr garavolli makarna     ***Not: Hazırlama süresi 30...