Kıbrıs Makarnaları
Makarna Bulli
Malzemeler (6 kişilik)
1 adet orta boy tavuk, yıkanmış ve parçalara bölünmüş
Su
Ağız tadına göre tuz
½ bardak ay çiçek yağı
500gr uzun makarna, 3-4 parçalar halinde kırılmış
1 hellim, rendelenmiş
1 çorba kaşığı kuru...
Yahnili Makarna
Malzemeler (4 kişilik)
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış
2 adet büyük soğan, ince doğranmış
4 adet domates, ince doğranmış
Ağız tadına göre tuz
Su
500gr kalın makarna, 2-3 parçaya bölünmüş
1 hellim,...
Fırın Makarnası
Malzemeler (6 kişilik)
1 büyük soğan, ince doğranmış
½ kilo kıyma
½ demet maydanoz, ince doğranmış
Ağız tadına göre tuz
1 litre su
1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)
500gr kalın makarna
3 bardak süt
3 adet yumurta,...
El Yapımı Makarna
Malzemeler (2 kişilik)
3 bardak buğday unu
½ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar ılık Süt
1 hellim veya kuru nor, rendelenmiş
2 çorba kaşığı kuru nane
***Not: Makarnayı açmak için saz göbeğinden...
Kıymalı Garavolli Makarna
Malzemeler (4 kişilik)
½ kilo kıyma
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük soğan, ince doğranmış
4 adet büyük domates, soyulmuş ve ince doğranmış
Ağız tadına göre tuz ve karabiber
Su
500gr garavolli makarna
***Not: Hazırlama süresi 30...