Kıbrıs Mezeleri

Mantarlı Bulgur Köftesi

Malzemeler    6 bardak bulgur  8 bardak su, kaynamış  1 çorba kaşığı tuz  1-2 dal taze fesleğen, ince doğranmış  3 çorba kaşığı sade un  31/4 bardak sıvı yağ  4 adet büyük soğan, ince doğranmış  1 kilo taze mantar (tercihen gavcar mantarı),...

Samarella

Malzemeler  Arzu edildiği miktarda kemiksiz büyük parça keçi eti (et iki senelik besli hayvandan olması gerekmektedir)  Tuz  Su  Kekik     ***Not: Hazırlama süresi yaklaşık 10 gün   Hazırlanışı Eti bol bol tuzlayın ve iki gün kuru, temiz, ve...

Pastırma

Malzemeler  4 kilo kemiksiz dana eti  1 ½ kilo kemiksiz yağlı kuzu eti  125 gr sarımsak  75 gr tuz  100 gr tatlı toz biber  50 gr acı toz biber  35 gr karabiber  35 gr yenibahar  50 gr toz çemen  1 dananın bağırsağı, tuz, limon ve sirke...

Hellim ve Nor Peyniri

Malzemeler (1 kilo hellim için) 5-6 kilo koyun sütü 9 kilo keçi sütü 10 kilo inek sütü Hazırlanışı   20 kilo koyun sütüne 1 ölçek (kapak) rennet toz maya eklenir.   15 kilo keçi veya inek sütüne 1 ölçek (kapak) rennet toz maya eklenir.   Pastörize edilmemiş sütü...

Çakıztes (Yeşil Zeytin)

Malzemeler 1 kilo yeşil zeytin Su 1 kilo tuz 3 diş sarımsak, ince doğranmış 2 çorba kaşığı ezilmiş golyandro tohumu   Servis için 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 3 diş sarımsak, ince doğranmış Ağız tadına göre pul biber, arzuya göre 1 çorba kaşığı ezilmiş golyandro...

Siyah Zeytin

Malzemeler Zeytin, kararan olgunlaşmış  Kalın tuz     Hazırlanışı   Uzun süre saklamak için: Zeytinleri iyice yıkayın. Zeytinleri temiz, kapaklı bir kaba yerleştirin. Zeytinleri yerleştirirken üzerlerine her üç avuç zeytin için bir avuç kalın tuz serpin. Bu yöntemle tüm...

Cacık

Malzemeler (6 kişilik) 900gr yoğurt 2 adet orta boy salatalık 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kuru nane   Hazırlanışı Yoğurdu derin bir kaba alın ve iyice çırpın. Salatalıkların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın veya...

Bulgur Köftesi

Malzemeler (40 adet yapılabilir) 6 bardak bulgur 8 bardak su, kaynamış 1 çorba kaşığı tuz 2 dal taze fesleğen, ince doğranmış 3 çorba kaşığı sade un 1 kilo kıyma 3¼ bardak ay çiçek yağı 1 kilo soğan, ince doğranmış Ağız tadına göre tuz ve karabiber 1/2 demet maydanoz, ince...

Yoğurt

Malzemeler (1 kiloluk yoğurt kasesi) 1 kilo günlük taze süt (aşağıdaki nota bakınız) 1 çorba kaşığı yoğurt   ***Not: Koyun, inek veya keçi sütü kullanılabilir, arzu edilirse pastörize süt ile de yapılabilir. Yapılan yoğurtun kıvamı süte göre değişir.   Hazırlanışı Yapacağınız...

Humus

Malzemeler ( 6 kişilik, bir gece evvelden suda bekletme, 60 dakika) 400 gram kuru nohut   Su   5 adet limon   500 gram tahin   1 çay kaşığı karabiber   1 çay kaşığı kimyon   1/2 çorba kaşığı tuz   8 diş sarımsak, ince kıyılmış   1/4 bardak...

Öğeler: 1 - 10 / 10