Kıbrıs Pilavları
Hellimli Pirinç Pilavı
Malzemeler (2 kişilik)
3 çorba kaşığı ay çiçek yağı
½ bardak şehriye
1 bardak pirinç, yıkanmış
2 bardak su, kaynamış
1 hellim, küçük küpler şeklinde doğranmış
1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)
Ağız tadına göre...
Mücendra Pilavı
Malzemeler (6 kişilik)
2 bardak (250gr) yeşil mcrcimck, yıkanmış ve ılık suda 20 dakika beklctilmiş
Su
1 veya 2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
4 çorba kaşığı ayçiçck yağı veya zeytinyağı, tercihe göre
1 Y2 bardak pirinç, yıkanmış ve suyu...
Pirinç Pilavı
Malzemeler (4 kişilik)
3 çorba kaşığı ay çiçek yağı
¼ bardak şehriye
2 bardak pirinç, ılık su ile yıkanmış
4 bardak su
Ağız tadına göre tuz
1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon), arzuya göre
***Not: Hazırlanma süresi 30...
Hellimli ve Naneli Bulgur Pilavı
Malzemeler (3 kişilik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan. ince doğranmış
½ bardak şehriye
3 bardak su, kaynamış
Ağız tadına göre tuz
1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)
1 hellim, küçük küpler şeklinde doğranmış
2 bardak bulgur
2 çorba kaşığı kuru nane,...
Bulgur Pilavı
Malzemeler (3 kişilik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
½ bardak şehriye
2 adet orta boy domates, soyulmuş ve ince doğranmış
3 bardak su, kaynamış
1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)
Ağız tadına göre...
Abudardar Pilavı (Adak Pilavı)
Malzemeler (6 kişilik)
3 bardak su
1 bardak yeşil mercirnek, yıkanmış
Ağız tadına göre tuz
2 bardak bulgur
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
***Not: hazırlama süresi 30...