Kıbrıs Pilavları

Hellimli Pirinç Pilavı

Malzemeler (2 kişilik)  3 çorba kaşığı ay çiçek yağı  ½  bardak şehriye  1 bardak pirinç, yıkanmış  2 bardak su, kaynamış  1 hellim, küçük küpler şeklinde doğranmış  1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)  Ağız tadına göre...

Mücendra Pilavı

Malzemeler (6 kişilik)  2 bardak (250gr) yeşil mcrcimck, yıkanmış ve ılık suda 20 dakika beklctilmiş  Su  1 veya 2 adet orta boy soğan, ince doğranmış  4 çorba kaşığı ayçiçck yağı veya zeytinyağı, tercihe göre  1 Y2 bardak pirinç, yıkanmış ve suyu...

Pirinç Pilavı

Malzemeler (4 kişilik)  3 çorba kaşığı ay çiçek yağı  ¼ bardak şehriye  2 bardak pirinç, ılık su ile yıkanmış  4 bardak su  Ağız tadına göre tuz  1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon), arzuya göre     ***Not: Hazırlanma süresi 30...

Hellimli ve Naneli Bulgur Pilavı

Malzemeler (3 kişilik) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan. ince doğranmış ½ bardak şehriye 3 bardak su, kaynamış Ağız tadına göre tuz 1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon) 1 hellim, küçük küpler şeklinde doğranmış 2 bardak bulgur 2 çorba kaşığı kuru nane,...

Bulgur Pilavı

Malzemeler (3 kişilik)    3 çorba kaşığı zeytinyağı  1 adet orta boy soğan, ince doğranmış  ½ bardak şehriye  2 adet orta boy domates, soyulmuş ve ince doğranmış  3 bardak su, kaynamış  1 küp tavuk veya sebze suyu (bulyon)  Ağız tadına göre...

Abudardar Pilavı (Adak Pilavı)

Malzemeler (6 kişilik)    3 bardak su  1 bardak yeşil mercirnek, yıkanmış  Ağız tadına göre tuz  2 bardak bulgur  3 çorba kaşığı zeytinyağı  1 adet orta boy soğan, ince doğranmış   ***Not: hazırlama süresi 30...