Malzemeler (18. Aydan İtibaren)
1 dal maydanoz
1 adet salçalık kırmızıbiber
1 adet küçük boy havuç
1 adet tatlı kaşığı kıyma
1 adet domates
Hazırlanışı
Kırmızıbiberi kzleyip kabuğunu soyun. Havucu, maydonozu, kıymayı ve çekirdekleri temizlenmiş domatesi bir tencereye...
Malzemeler (18. Aydan İtibaren)
1 yaprak lahana (avuç içi büyüklüğünde)
1 adet küçük boy havuç
1 parçabrokoli (mandalina büyüklüğünde)
1 parça karnabahar (ceviz büyüklüğünde)
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Lahanayı, havucu, brokoli ve karnabaharı buharda haşlayın....
Malzemeler (18. Aydan İtibaren)
1 tatlı kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1-2 adet brüksel lahanası
1 yaprak pazı
1 adet küçük boy patates
1 çay kaşığı ince bulgur
2 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Brüksel lahanası, pazı, patates, bulgur ve yeşil mercimeği tencereye...
Malzemeler (12. Aydan İtibaren)
1 tatlı kaşığı pirinç
1 parça brokoli (mandalina büyüklüğünde)
1 tatlı kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1-2 adet dolamlık sarı biber
1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
Tavuk suyuna tüm malzemeyi ilave edin. Haşladıktan sonra püre haline...
Malzemeler (15. Aydan İtibaren)
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı bezelye
1-2 dilim havuç
1 tutam safran
Hazırlanışı
Pirinci, bezelyeyi ve havucu bir tutam safran ilave edilmiş kaynayan tavuk suyunun içinde haşlandıktan sonra süzün.
Malzemeler (15. Aydan İtibaren)
1 tatlı kaşığı tarhana (toz halinde)
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçükboy domates
Hazırlanışı
Tarhanayı 1 çorba kaşığı su ile inceltin. Tavuk suyunda havuç ile çekirdekleri temizlenip rendelenmiş domatesi pişirin....
Malzemeler (12. Aydan İtibaren)
1 adet nektarin
1/2 adet şeftali
1-2 adet bebe bisküvisi
1 tutam tarçın
1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı
Nektarin ve şeftalinin çekirdeklerini çıkartıp, bebe bisküvisi, tarçın ve pekmezle tatlandırarak püre haline getirin.
Malzemeler (18. Aydan İtibaren)
1 yaprak kırmızı lahana
1 adet küçük boy havuç
1 parça dana eti (ceviz büyüklüğünde)
1 tatlı kaşığı sarı mercimek
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Lahanayı, havucu, dana etini ve mercimeği tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su...
Malzemeler (18. Aydan İtibaren)
1 adet orta boy patates
1-2 dilim kereviz
1 çay laşığı tahin
1 dilim havuç
Hazırlanışı
Patatesi ve kerevizi haşladıktan sonra tahinle tatlandırın. Dilerseniz haşlayıp zar şeklinde doğradığınız havuçla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler (12. Aydan İtibaren)
1 adet domates
1/4 dolamalık kırmızıbiber
1/2 adet kabak
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
Tavuk suyuna çekirdekleri temizleyip rendelenmiş domatesi, kabağı mercimeği dolamlık...
Öğeler: 1 - 10 / 50