Yesin de büyüsün...

Gözünden bir damla aksa canınız sıkılıyor... Elinde ufak bir çizik olsa sizin canınız yanıyor... Bir lokma yediğinde sizin karnınız doyuyor. İşte tüm bunlar anne olmak anlamına geliyor. Vitamin dolu püre reçeteleri hazırladık ufaklık için. Büyüsün, gelişsin, sağlıklı  olsun diye. Kuralı yok bu tariflerin. Minik yavrunuzun en sevdiği lezzetten biraz daha fazla koyarsanız içine belki bir kaşık daha fazla yer. Bu da sizin de onun da mutlu olmasına neden olur. Bol bol eğlence katmayı unutmayın hazırladıklarınızın içine... Oyunu bol, tadı ballı olsun sofranızın ve tabiki afiyet, şeker bal olsun! 
 

Bebeklere Püre Tarifleri

Maydanozlu püre

Malzemeler (18. Aydan İtibaren) 1 dal maydanoz 1 adet salçalık kırmızıbiber 1 adet küçük boy havuç 1 adet tatlı kaşığı kıyma 1 adet domates   Hazırlanışı     Kırmızıbiberi kzleyip kabuğunu soyun. Havucu, maydonozu, kıymayı ve çekirdekleri temizlenmiş domatesi bir tencereye...

Lahanalı sebze

Malzemeler (18. Aydan İtibaren) 1 yaprak lahana (avuç içi büyüklüğünde) 1 adet küçük boy havuç 1 parçabrokoli (mandalina büyüklüğünde) 1 parça karnabahar (ceviz büyüklüğünde) 1 çay kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı     Lahanayı, havucu, brokoli ve karnabaharı buharda haşlayın....

Yeşil mercimekli ve brüksel lahanalı püre

Malzemeler (18. Aydan İtibaren) 1 tatlı kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 1-2 adet brüksel lahanası 1 yaprak pazı 1 adet küçük boy patates 1 çay kaşığı ince bulgur 2 çay kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı     Brüksel lahanası, pazı, patates, bulgur ve yeşil mercimeği tencereye...

Pirinçli brokoli püresi

Malzemeler (12. Aydan İtibaren) 1 tatlı kaşığı pirinç 1 parça brokoli (mandalina büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 1-2 adet dolamlık sarı biber 1 su bardağı tavuk suyu   Hazırlanışı     Tavuk suyuna tüm malzemeyi ilave edin. Haşladıktan sonra püre haline...

Bezelyeli pirinç lapası

Malzemeler (15. Aydan İtibaren) 1 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı bezelye  1-2 dilim havuç 1 tutam safran   Hazırlanışı     Pirinci, bezelyeyi ve havucu bir tutam safran ilave edilmiş kaynayan tavuk suyunun içinde haşlandıktan sonra süzün.

Havuçlu tarhana

Malzemeler (15. Aydan İtibaren) 1 tatlı kaşığı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı tavuk suyu 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçükboy domates   Hazırlanışı     Tarhanayı 1 çorba kaşığı su ile inceltin. Tavuk suyunda havuç ile çekirdekleri temizlenip rendelenmiş domatesi pişirin....

Nektarin püresi

Malzemeler (12. Aydan İtibaren) 1 adet nektarin 1/2 adet şeftali 1-2 adet bebe bisküvisi 1 tutam tarçın 1 çay kaşığı pekmez   Hazırlanışı     Nektarin ve şeftalinin çekirdeklerini çıkartıp, bebe bisküvisi, tarçın ve pekmezle tatlandırarak püre haline getirin.

Kırmızı lahanalı ve dana etli püre

Malzemeler (18. Aydan İtibaren) 1 yaprak kırmızı lahana 1 adet küçük boy havuç 1 parça dana eti (ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı sarı mercimek 1 çay kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı     Lahanayı, havucu, dana etini ve mercimeği tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su...

Tahinli patates ve kereviz püresi

Malzemeler (18. Aydan İtibaren) 1 adet orta boy patates 1-2 dilim kereviz 1 çay laşığı tahin 1 dilim havuç   Hazırlanışı     Patatesi ve kerevizi haşladıktan sonra tahinle tatlandırın. Dilerseniz haşlayıp zar şeklinde doğradığınız havuçla süsleyerek servis yapın.

Domatesli sebze püresi

Malzemeler (12. Aydan İtibaren) 1 adet domates 1/4 dolamalık kırmızıbiber 1/2 adet kabak 1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek 1 çay kaşığı pirinç 1 su bardağı tavuk suyu   Hazırlanışı     Tavuk suyuna çekirdekleri temizleyip rendelenmiş domatesi, kabağı mercimeği dolamlık...

Öğeler: 1 - 10 / 50
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>