Yemekten sonra ağzımızın tatlanması için ve yediğimiz yemeğin cilası için soframızın vazgeçilmezi çeşitli tatlı tariflerimizden bu kategoride bahsediyoruz.Haydi size kolay gelsin...

Tatlı Tarifleri

Çikolatalı kurabiyeler

Malzemeler (8kişilik ) 1.5 su bardağı un Yarım su bardağı pudraşekeri 125 gr tereyağı Bir yumurta Bir paket vanilya 80 gr bitter çikolata Hazırlanışı 1. Un,şeker,tereyağı,yumurta ve vanilyayı bir kaseye alıp yoğurun.Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.Un serpilmiş tezğahta merdane...

Çikolata topları

Malzemeler( 8-10 kişilik ) 200 gr bitter çikolata 1 çay bardağı krema 1 tatlı kasığı putraşekeri Üzeri için Hindistan cevizi Rendelenmiş çikolata İnce çekilmiş antepfıstığı Hazırlanışı 1. Kremayı sos tenceresinde ısıtın.Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar...

Kremalı çikolata keseleri

Malzemeler (6 kişilik ) 200 gr bitter çikolata 2 su bardağı süt 2.5-3 yemek kaşığı un Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yumurta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı 1. Çikolatayı küçük parçalara bölerek kaseye alın.İçi sıcak su dolu...

Çikolatalı Tart

Malzemeler(8 kişilik) 125 gr tereyağı 1 çay bardağı putraşekeri 2 su bardağı un 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr bitter çikolata 200 ml krema (Süslemek için) Kakao Rendelenmiş bitter çikolata Hazırlanışı:  Yumurta,şeker ve tereyağını mutfak...

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler ( 5 Kişilik ) Yarım Kg vişne veya 1 paket dondurulmuş vişne   3 su bardağı şeker   3 su bardağı su   Bir buçuk kaet tuzsuz etimek   Yarım paket krem şanti   Yarım su bardağı süt   1 adet muz Vişnelerin çelirdeklerini çıkarıp, tencereye...

Romlu Baba Tatlısı

Malzemeler ( 6 Kişilik ) 230 gram un 100 gram kuruüzüm 100 gram tereyağı 10 gram bira mayası 25 gram şeker 2 adet yumurta Biraz süt 1 çimdik tuz Biraz rom kalıplar için yağ ve un Şurup için 250 gram şeker Yarım litre su (2 bardak) 6 kaşık rom Kayısı reçeli Hazırlanışı Unu...

Öğeler: 1 - 6 / 6