Yemekten sonra ağzımızın tatlanması için ve yediğimiz yemeğin cilası için soframızın vazgeçilmezi çeşitli tatlı tariflerimizden bu kategoride bahsediyoruz.Haydi size kolay gelsin...
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı kurabiyeler
Malzemeler (8kişilik )
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
125 gr tereyağı
Bir yumurta
Bir paket vanilya
80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
1. Un,şeker,tereyağı,yumurta ve vanilyayı bir kaseye alıp yoğurun.Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.Un serpilmiş tezğahta merdane...
Çikolata topları
Malzemeler( 8-10 kişilik )
200 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 tatlı kasığı putraşekeri
Üzeri için
Hindistan cevizi
Rendelenmiş çikolata
İnce çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı
1. Kremayı sos tenceresinde ısıtın.Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar...
Kremalı çikolata keseleri
Malzemeler (6 kişilik )
200 gr bitter çikolata
2 su bardağı süt
2.5-3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
1. Çikolatayı küçük parçalara bölerek kaseye alın.İçi sıcak su dolu...
Çikolatalı Tart
Malzemeler(8 kişilik)
125 gr tereyağı
1 çay bardağı putraşekeri
2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr bitter çikolata
200 ml krema
(Süslemek için)
Kakao
Rendelenmiş bitter çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve tereyağını mutfak...
Vişneli Ekmek Tatlısı
Malzemeler ( 5 Kişilik )
Yarım Kg vişne veya 1 paket dondurulmuş vişne
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir buçuk kaet tuzsuz etimek
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
1 adet muz
Vişnelerin çelirdeklerini çıkarıp, tencereye...
Romlu Baba Tatlısı
Malzemeler ( 6 Kişilik )
230 gram un
100 gram kuruüzüm
100 gram tereyağı
10 gram bira mayası
25 gram şeker
2 adet yumurta
Biraz süt
1 çimdik tuz
Biraz rom
kalıplar için yağ ve un
Şurup için
250 gram şeker
Yarım litre su (2 bardak)
6 kaşık rom
Kayısı reçeli
Hazırlanışı
Unu...
Öğeler: 1 - 6 / 6