Yemek Tarifleri

Tavuklu kırma böreği

Malzemeler (5 kişilik) 2 adet yufka 4 çorba kaşığı sıvı yağ 200 gram haşlanmış beyaz tavuk eti Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarmısak 100 gram rendelenmiş dil veya kaşar...

Pilavlı patlıcanlı kapama

Malzemeler (6 kişilik) Yarım kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç Üç buçuk su bardağı sıcak su 3 adet orta boy çekirdeksiz patlıcan 2 adet orta boy soğan 1 baş sarmısak 2 adet orta boy domates Bir buçuk kahve fincanı su 4-5 adet sivribiber 1 çorba kaşığı tereyağı 3/4 çay bardağı sıvı yağ...

Kürdan böreği

Mazemeler (6 kişilik) 2 adet yufka 3 adet sosis kürdan gazoz kapağı 1 su bardağı svı yağ (kızartmak için) Hazırlanışı Yufkayı ikiye katlayalım. Diğer yufkayıda ikiye katladıktan sonra diğer katlamış yufkanın üzerine yerleştürelim. Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile...

Sosyete Köftesi

Malzemeler ( 6 kişilik ) 6-7 adet patates   250 gram kıyma   1 tutam muskat   1 adet soğan   4 adet yumurta   3 çorba kaşığı un   Yarım demet maydanoz   Tuz, karabiber   Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ   Sosu için 3 adet...

Mantı

Mantı, biz türklerin Orta Asya'dan gelirken yanımızda taşıyıp, bir daha da hiç terketmediğimiz, yapımı zahmetli ancak sonucu muhteşem bir yiyecek.   MANTI NASIL YAPILIR? Mantının unu, hamur karılacak zemine dökülür. Unun ortası havuz yapılarak, içine, kilosuna 2-4 adet düşecek kadar yumurta,...

Öğeler: 1 - 5 / 5

Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode