Yemek Tarifleri
Tavuklu kırma böreği
Malzemeler (5 kişilik)
2 adet yufka
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gram haşlanmış beyaz tavuk eti
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kişniş
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
100 gram rendelenmiş dil veya kaşar...
Pilavlı patlıcanlı kapama
Malzemeler (6 kişilik)
Yarım kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
Üç buçuk su bardağı sıcak su
3 adet orta boy çekirdeksiz patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 baş sarmısak
2 adet orta boy domates
Bir buçuk kahve fincanı su
4-5 adet sivribiber
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 çay bardağı sıvı yağ...
Kürdan böreği
Mazemeler (6 kişilik)
2 adet yufka
3 adet sosis
kürdan
gazoz kapağı
1 su bardağı svı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı
Yufkayı ikiye katlayalım. Diğer yufkayıda ikiye katladıktan sonra diğer katlamış yufkanın üzerine yerleştürelim. Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile...
Sosyete Köftesi
Malzemeler ( 6 kişilik )
6-7 adet patates
250 gram kıyma
1 tutam muskat
1 adet soğan
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için
3 adet...
Mantı
Mantı, biz türklerin Orta Asya'dan gelirken yanımızda taşıyıp, bir daha da hiç terketmediğimiz, yapımı zahmetli ancak sonucu muhteşem bir yiyecek.
MANTI NASIL YAPILIR?
Mantının unu, hamur karılacak zemine dökülür. Unun ortası havuz yapılarak, içine, kilosuna 2-4 adet düşecek kadar yumurta,...
Öğeler: 1 - 5 / 5